Mole se svi predstavnici zgrada da ovu obavijest isprintaju i stave na oglasnu ploču ili na ulazu u zgradu.

Obavijest o prelasku odašiljanja televizijskog programa s DVB-T NA DVB-T2 sustav

Poštovani suvlasnici,

Prema obavijesti društva Odašiljači i veze d.o.o. Sektora za razvoj radijskih i prijenosnih mreža o prelasku odašiljanja televizijskih programa s DVB-T na DVB-T2 sustav, prelazak odašiljanja zemaljskih televizijskih programa s DVB-T na DVB-T2 sustav započeti 27. listopada 2020. godine i trajat će tri tjedna. Sukladno navedenom, pozivamo Vas da se na vrijeme javite svojim predstavnicima suvlasnika koji će dogovoriti prilagodbu zajedničkog antenskog sustava zgrada kako bi na vrijeme prilagodili instalacije zajedničkih antenskih sustava (dalje u tekstu ZAS). Prilagodbe na ZAS-ovima su nužne na većini zgrada na području RH zbog promjene kanala i standarda odašiljanja kako bi stanari mogli nastaviti gledati besplatnu zemaljsku televiziju.

Vaš upravitelj  B M D d.o.o.

Javni poziv za dodjelu novčane pomoći

Obavještavamo Vas da  je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske dana 02.06.2020. godine na službenim mrežnim stranicama https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/1.6.2020.Javni.poziv.potres.pdf objavilo Javni poziv za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice.

Predmet javnog poziva su prijave sa opravdanim troškovima vlasnika oštećenih zgrada koje su imali, odnosno koje imaju za:

 1. Nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade koji su mogli, odnosno koji mogu ugroziti život ili zdravlje ljudi
 2. Popravak ili zamjenu dimnjaka
 3. Popravak ili zamjenu zabatnog zida
 4. Popravak dizala.

Razdoblje zaprimanja prijava po navedenom javnom pozivu traje od 10. lipnja do 31. listopada 2020. godine.

Stoga pozivamo suvlasnike čije su zgrade pretrpjele oštećenja izazvana potresom, a imaju namjeru podnijeti prijavu na navedeni  Javni poziv da nam se hitno jave radi davanja punomoći upravitelju za podnošenje prijave za  ostvarenje novčane pomoći, te pripreme dokumentacije.

U Sesvetama, 04.06.2020.

Javni poziv za prijavu štete na imovini

Poštovani suvlasnici,

Grad Zagreb poziva oštećene, fizičke i pravne osobe da najkasnije do 6. svibnja 2020. godine prijave štetu na imovini uzrokovanu potresom, ukoliko to već nisu učinili.

Obrasce i upute možete naći na https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-prijavu-stete-na-imovini/156593.

Svi oštećenici koji su putem obrasca prijavili štetu uslijed potresa mogu provjeriti je li njihova prijava zaprimljena.
Provjeru je moguće izvršiti putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojevima telefona 01/6585-855 i 01/6585-875.

Upute za predstavnike stanara

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je upute za potrebe preventivne svakodnevne i stalne dezinfekcije prostora koju su dužni provoditi vlasnici, tj. posjednici stambenih zgrada radi održavanja higijensko-sanitarnih uvjeta na površinama i u prostorima koje zajednički koriste svi stanari.

Upute preuzmite ovdje

Dostava slika oštećenja

Poštovani suvlasnici!

S obzirom na nedavni potres i brojne upite za prijavu štete osiguravajućim kućama, molimo Vas da ukoliko do sada niste, što prije pošaljete nam slike oštećenja na Vašim stambenim zgradama i podatke oštećenih suvlasnika na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi mogli iste poslati osiguravajućim kućama sa prijavom štete.

Važna obavijest!

Poštovani korisnici,

Obavještavamo Vas da zbog proglašene epidemije bolesti izazvane korona virusom (COVID 19), te radi zaštite zdravlja svih korisnika naših usluga i zaposlenika našeg društva, nećemo primati stranke od  16.03.2020. godine do daljnjeg, osim u izuzetnim slučajevima.

Sve usluge možete ostvariti putem telefona, mobitela, poštom  ili e-mail-om.

U slučaju puknuća ili začepljenja molimo da zovete Hitne intervencije na telefon: 01 / 200 31 50 ili 01 / 200 31 51

Čišćenje snijega

Poštovani suvlasnici,

Približava nam se još jedna zima i sve lošije vrijeme pa Vas podsjećamo da ne zaboravite:

 • Pregledati sifone i slivnike na ravnim terasama te ih očistiti kako bi spriječili prelijevanje vode po terasi.
 • Pregledati i očistiti žljebove i oluke na kosim krovovima kako voda ne bi došla u prostore.
 • Napraviti raspored za čišćenje snijega koji možete preuzeti ovdje
 • Na vrijeme nabaviti lopate i sol

BMD-upravitelj će dostavu lopata i soli obaviti besplatno, ukoliko ih naručite minimalno sedam dana unaprijed.

Ujedno ovdje možete preuzeti tablicu za raspored čišćenja snijega

Vaš upravitelj!

Započelo odašiljanje u DVB-T2 sustavu

Poštovani suvlasnici,

prema obavijesti Odašiljača i veza d.o.o., dana 06. rujna 2019. godine započelo je odašiljanje televizijskih programa u HD rezoluciji s odašiljača Sljeme u novom multipleksu M2 u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala, čime je započet prijelaz odašiljanja s DVB-T na novi DVB-T2 sustav.

Energetske obnove zgrada

Nekoliko primjera uspješno izvršene energetske obnove zgrada pod vodstvom Upravitelja i suradnjom s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost možete pogledati ovdje…

Iskazivanje interesa za ugradnju dizala

Poštovani suvlasnici,

Obavještavamo vas da je u tijeku provođenje ankete od strane Hrvatske stranke umirovljenika kojom poziva sve građane Grada Zagreba koji stanuju u stambenim zgradama, višekatnicama bez dizala, na iskazivanje interesa za ugradnju dizala čiji bi se troškovi ugradnje u iznosu od 85% pokrivali iz sredstava EU fondova.

Obrazac za iskazivanje interesa za ugradnju dizala i upute za dostavu popunjenog i potpisanog obrasca možete preuzeti u poslovnici upravitelja u Sesvetama, Jakova Gotovca 30.

Predprijavu je moguće popuniti i on-line preko obrasca koji se nalazi na web stranici: https://www.hgk.hr/predprijava-za-ugradnju-osobnih-dizala-financiranih-iz-eu-projekta-dostupnost-do-stana

BMD sa biciklistima na Gružu u Dubrovniku!

Skupina entuzijasta  od kojih su neki pripadnici 144. Brigade HV-a ovih dana nastavlja tradiciju koju su započeli 2015. g. obilaskom Knina i Vrlike te 2017. posjetom Vukovaru.

Troje pripadnika 144. brigade HV-a  te troje pridruženih članova prije nekoliko dana krenuli su biciklima put Dubrovnika  kako bi odali počast preminulim suborcima  i podsjetili se na ratni put koji su prošli. Ovaj put nitko iz BMD-a nije biciklirao s njima, ali su imali našu punu potporu.

Čestitamo im na uspješno odvoženih 580 kilometara od Zagreba do Dubrovnika te im želimo sreću i u daljnjim putovanjima kojima promiču i zdrav život!

Energetska obnova zgrade Jakova Gotovca 2 u punom jeku

Primjer uspješnog projekta energetske obnove predstavljen je u četvrtak, 15. ožujka, na zgradi koja je na zadnjem natječaju ostvarila subvenciju. Predviđena je obnova pročelja, djelomična izmjena stolarije te toplinska i hidroizolacija krova, a kojim mjerama  će se postići ušteda od minimalno 62,9% energije... Više pročitajte na LINKU OVDJE

Objavili smo natječaje za izvođače radova EO

Na našoj web stranici natjecaji objavili smo natječaje za izbor izvođača radova energetske obnove zgrada. Pozivamo sve zainteresirane izvođače da se prijave. Za detaljne informacije kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obavijest o rokovima za legalizaciju objekata

Vlada RH donijela je, a Sabor ratificirao Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, popularno zvanim Zakon o legalizaciji objekata 2017.
Vlada RH prihvatila je izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama iz 2012. godine, te je nacrt izmjena i dopuna upućen u Sabor na ratifikaciju, koji je Zakon o legalizaciji objekata 2017. prihvatio.


Bitne izmjene i dopune Zakona o legalizaciji objekata 2017. su slijedeće:

Obavijest!

Poštovani suvlasnici,

Podsjećamo Vas da prije nego što se vrijeme još više pogorša, a ukoliko već niste, obavezno napravite sljedeće radnje:

 • Pregledate sifone i slivnike na ravnim terasama te ih očistite kako ne bi došlo do prelijevanja vode po terasi.
 • Pregledate i očistite žljebove i oluke na kosim krovovima kako ne bi došlo do prelijevanja vode u  prostore
 • Napravite raspored za čišćenje snijega
 • Nabavite lopate i sol (BMD-upravitelj će dostavu obaviti besplatno, ukoliko ih naručite minimalno sedam dana unaprijed).

Vaš upravitelj!

U Zagrebu održana radionica o komunikacijskim aktivnostima korisnika EU sredstava

Poštovani suvlasnici,
U zagrebačkoj gospodarskoj komori održana je još jedna u nizu radionica namijenjenih korisnicima EU sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Na radionici koja je okupila gotovo stotinjak predstavnika prijavitelja, detaljno su pojašnjene sve obveze korisnika vezane za informiranje, komunikaciju i osiguravanje vidljivosti programa.

BMD upravitelj također je sudjelovao na radionici...

Sufinanciranje pročelja zgrada

Poštovani suvlasnici,

Grad Zagreb je objavio Javni poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje pročelja višestambenih zgrada. Javni poziv se upućuje suvlasnicima višestambenih zgrada da preko predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade iskažu interes za sufinanciranje obnove pročelja zgrade. Više o tome možete vidjeti na http://www1.zagreb.hr/slglasnik/index.html#/akt?godina=2016&broj=210&akt=A158E7794CA80B03C1258080002B64B2
Molimo predstavnike suvlasnika zgrada koje su zainteresirane za prijavu na navedeni Poziv da nam se jave.

Vaš upravitelj!

ZIMA 2016./2017.

Poštovani suvlasnici,

Više puta smo pisali o obavezi čišćenja snijega, kao i o posljedicama ne ispunjavanja ove obaveze, od strane suvlasnika stambenih zgrada. Raspored čišćenja snijega za zimu 2016./2017. godine možete preuzeti OVDJE.

Predstavnike suvlasnika podsjećamo na obavezu dostave rasporeda Komunalnom redarstvu i isticanja na oglasnoj ploči zgrade. Molimo Vas da jedan primjerak rasporeda dostavite upravitelju.

Energetska obnova višestambenih zgrada

Poštovani suvlasnici!

Objavljeni su uvjeti natječaja za sufinanciranje energetske obnove stambenih zgrada! Uvjete natječaja možete vidjeti OVDJE. Još jednom pozivamo sve zainteresirane predstavnike suvlasnika i suvlasnike da nas što prije kontaktiraju vezano uz prijave na natječaj. Za sve upite stojimo Vam na raspolaganju.

Vaš upravitelj!

 

Emisija "Eko zona"

Poštovani suvlasnici,

Za emisiju Hrvatske televizije, Eko zona, 19.10.2016. je snimljen prilog o izvršenoj energetskoj obnovi zgrade pod našim upravljanjem. Emisiju možete pogledati na ovom linku, gdje ćete vidjeti učinke obnove i saznati neke novosti. Gost emisije, pored predstavnika suvlasnika i BMD upravitelja, je i predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vaš upravitelj!